Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Βιογραφικό


   


                                                         ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   
                               
            Ο Δημήτρης Α. Σεβαστάκης γεννήθηκε το 1960 στο Καρλόβασι της Σάμου όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του, Αλέξης και Καίτη Σεβαστάκη, τόσο  με τις πολιτικές όσο και τις ηθικές τους επιλογές, του κληροδότησαν μια ισχυρή σχέση με τη αριστερά και την σκέψη. Από το 1974 μέχρι και σήμερα,  σχετίστηκε οργανωμένα ή συνεργατικά, πάντα  όμως ανοιχτά και πολύπλευρα, με τις δυνάμεις της αριστεράς . Τον απασχολούν προβλήματα παραγωγικής συγκρότησης,  κράτους, εργασιακής κουλτούρας και πολιτιστικής πολιτικής. 
            Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (ΑΣΚΤ) και από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ξεκίνησε την εκθεσιακή και καλλιτεχνική του δραστηριότητα, με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία, χώρους τέχνης, διοργανώσεις (για παράδειγμα Μουσείο Μπενάκη, William James, Αίθουσα  Τέχνης Αθηνών, Ολυμπιάδα Πεκίνου  κ.λπ.).                                                Αρθρογραφεί  συστηματικά με κείμενα πολιτικής κριτικής και ανάλυσης, στην εφημερίδα Αυγή και συχνά  σε άλλες αθηναϊκές εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Έθνος, Βήμα, Καθημερινή, Δρόμος της Αριστεράς κ.α.). Τα κείμενά του, συχνά, αναδημοσιεύονται και σχολιάζονται ευρύτατα. Θεωρητικές εργασίες του για ζητήματα πολιτικής  και πολιτισμού, αναπτύσσονται σε συνέδρια και δημοσιεύονται σε συλλογικούς τόμους.         
                                                   
Είναι  Αν. Καθηγητής  στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, όπου διδάσκει από το 2000, τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο.

            Από το Νοέμβρη του 2014, είναι συντονιστής  του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.



            
           Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη Βουλευτής Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπησε τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους στη Βουλή των Ελλήνων κατά την ΙΣΤ΄ περίοδο. Ως Βουλευτής ήταν μέλος α) στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, β) στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών και στην  Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, γ) στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και δ) στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής κατά τη λειτουργία των οποίων είχε έντονη δραστηριότητα. 
            Σύμφωνα με το Μηνιαίο Περιοδικό της Βουλής (τεύχος Ιουλίου) κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο δραστήριους Βουλευτές των νησιωτικών περιοχών με βάση την κοινοβουλευτική του δράση.


                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου